Fotod: väljas tuulab ja tuiskab, oodata on 25 kraadi külma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis on täna pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab. Õhtul hakkab temperatuur langema ning hommikuks ulatuvad miinimumid kuni 25 külmakraadini.

Maanteinfokeskuse sõnul on pärastlõunal teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolaniisked, niisked või kuivad ning lõiguti kohati lumised või sõidujälgede vahel soolalumesegused.

Piirkonniti sajab lund ja esineb pinnatuisku. Teedel võib esineda libedust.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab õhtul mitmel pool lund ja tuiskab. Öösel on lund ja tuisku peamiselt rannikualadel. Saartel ja rannikul puhub kirde- ja idatuul puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur langeb õhtul kuni 17 ja öösel kuni 22 külmakraadini. Hommikuks langevad miinimumid Ida-Eestis kuni 25 külmakraadini.

Ilmateenistuse sünoptiku Taimi Paljaku sõnul muudab Siberi põhjaaladelt tulnud arktilise külma eriti karmiks läbilõikav kirde- ja idatuul, mis jahutab organismi väga kiiresti maha. Mitmekihiline tuult pidav riietus ning soojad saapad ja käpikud on relvaks külma vastu. Kui õue minekul ka pidevalt liikuda, siis on isegi pakaseline küünlakuu ilm nauditav.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles