Nädal algab tuuliselt ning jätkub krõbedate külmakraadidega

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Teisipäeval tuleb kuni kaks kraadi sooja ning on oodata tugevamaid tuulepuhanguid. Saartel võib sadada ka lörtsi ja vihma. Nädala teine pool toob aga taas krõbedamaid külmakraade. 

Riigi ilmateenistuse andmetel võib teisipäeva öösel sadada kerget lund, päeval võib saartel sadada lörtsi või ka vihma tibutada. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul, mille tugevus on puhanguti 12, rannikul kuni 15 meetrit sekundis. Päeval jääb tuul veidi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 0 kuni -2, saartel ja läänerannikul kuni +2 kraadi. 

Kolmapäeval tugevneb idapoolse kõrgrõhkkonna mõju ja on vaid üksikute nõrkade sajuhoogude võimalus. Tuul nõrgeneb ja puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul 0 kuni -3, sisemaal -4 kuni -9, päeval on saartel -1 kuni +1, mandril -1 kuni -5 kraadi. 

Neljapäeval kuni 15 miinuskraadi

Neljapäeva öö on idapoolse kõrgrõhkkonna servas rahulik ja sajuta. Õhutemperatuur langeb saartel -1 kuni -5, mandril -7 kuni -12 kraadini, selgineva taeva all võib kohati langeda -15 kraadi ümbrusse. Päeval laieneb üle Skandinaavia Läänemerele uue aktiivse madalrõhkkonna serv ning tõstab kagutuule tugevaks. Ilm on sajuta ning laiguti selge taevaga. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul 0 kuni -2, sisemaal -3 kuni -7 kraadi.

Reede öösel madalrõhkkonna surve suureneb ja kagutuul on tugev. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -3 kuni -7, sisemaal -8 kuni -13 kraadi. Päeval jõuab Eesti kohale madalrõhulohk ning lääne poolt alates hakkab lund sadama, õhtupoolikul võib saartel ka lörtsi ja vihma tulla ning suureneb jäiteoht. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul, õhtul pöördub tuul saartel edelasse. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul -2 kuni +1 kraadini, sisemaal on -3 kuni -7 kraadi.

Kui lääne poolt madalrõhkkondade surve jätkub, siis pöördub tuul kõikjal edelasse ning laupäeval läheb ilm sulale ning püsib nii ka pühapäeval. Vahetevahel sajab lörtsi, sekka vihma ja sisemaal ka lund. Õhutemperatuur on öösiti nulli kraadi ümbruses, päeval tõuseb üle nulli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles