Sel nädalal võib tulla kuni -15 kraadi külma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveilm, lumesadu.
Talveilm, lumesadu. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Alanud nädalal võivad külmakraadid  langeda kuni -15 kraadini, võib sadada lund. 

Teisipäeval liigub nõrgenev madalrõhkkond Venemaalt Eesti kohale ning sajab lund. Öösel puhub veel võrdlemisi tugev kirdetuul, päeval nõrgeneb ja puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on -5 kuni -10 kraadi, päeval tõuseb paar kraadi kõrgemale. 

Kolmapäeval kaldub hääbuv madalrõhkkond Edela-Soome poole ja selle serv ulatub Eesti kohale. Aeg-ajalt sajab lund, tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -6 kuni -11, saarte rannikul -3 kuni -5, päeval -1 kuni -5 kraadi.

Neljapäeval ulatub üle Skandinaavia ja Soome kaugelt Grööni merelt madalrõhkkonna äärmine kaguserv. Samal ajal tugevneb Venemaa kohal kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail pöördub tuule edelasse ja veidi tugevneb. Öösel sajab siin-seal lund, päev on põhiliselt sajuta. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -7 kuni -11, saartel ja läänerannikul -1 kuni -5 kraadi, päeval tõuseb mandri sisealadel -3 kuni -8, saartel ja läänerannikul nulli kraadi ümbrusse, õhtul langeb märgatavalt. 

Reedel saab ülekaalu Venemaa kõrgrõhkkond, mis laieneb servaga Läänemere äärde. Ilm on suurema sajuta. Tuul pöördub kagusse. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -9 kuni -14, kohati langeb alla -15 kraadi, saarte rannikul on pehmem, päeval tõuseb temperatuur -3 kuni -7° kraadini.

Laupäeva öö tuleb kõrgrõhkkonna servas olulise sajuta. Päeval võib madalrõhkkonna servast meile lund puistata. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -4 kuni -9, sisemaal võib kohati alla -10 kraadi langeda, päeval on  -2 kuni -7 kraadi.

Pühapäeval sajab madalrõhkkonna mõjul vahete-vahel lund. Tuul pöördub lõunakaarde, aga märgatavalt ei tugevne. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -9, päeval 0 kuni -4 kraadi.

Esmaspäeval liigub madalrõhulohk üle Skandinaavia Läänemerele, toob lund ja tõstab lõuna- ja kagutuule tugevaks. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -1 kuni -5, Kesk- ja Ida-Eestis -5 kuni -10, päeval 0 kuni -5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles