Veebruar tuleb talvine ja heitliku ilmaga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb veebruar heitliku ilmaga, kuu esimesel poolel langeb õhutemperatuur -10 kraadini, kuid kõrgrõhkkonnad vahelduvad madalrõhkkondadega ning alates kuu teisest kolmandikust on oodata tugevaid tuuli ning lume-, lörtsi- ja vihmasadu.

Veebruari keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires ja jääb vahemikku  -6 kuni -1,8 kraadi. Sademeid on samuti normi piires, oodata on 26-43 millimeetrit sademeid.

Veebruarikuu esimestel päevadel jääb Läänemere kohale nõrgenev madalrõhkkond. Mõnes kohas sajab lund, kuid tõenäoliselt on sajuhulk väike. Õhutemperatuur on veidi alla nulli.

3. veenruaril algab Skandinaavia kohal külma kõrgrõhkkonna tugevnemine ja järgnevaks paariks päevaks laieneb selle serv Eestini, tõstab ida- ja kirdetuule väga tugevaks, õhutemperatuur langeb kuni -10 kraadini ning ilm on väga kõle. Lund sajab peamiselt rannikualadel. Kõrgrõhkkonna mõju võib kuu esimese kolmandiku lõpuni ülekaalu jääda.

Kuu teise kolmandiku alguses suureneb lääne poolt uuesti madalrõhkkondade surve. On oodata tugevat lõunakaare tuult ja sadusid nii lume kui lörtsi, Lääne-Eestis ka vihmana. Lühiajalise sula järel peaks ilm uuesti külmenema ja tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul saju võimalus vähenema.

Küünlakuu viimane kolmandik tuleb muutliku ilmaga, sest tõenäoliselt jõuavad Läänemere äärde uuesti madalrõhkkonnad. Lumesadu ja tuisk vahelduvad sulailmadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles