Nädalavahetus võib tuua kuni kümme külmakraadi

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv.
Talv. Foto: Meelis Meilbaum

Homme on ilm sajune ning teedel on suur libedusoht, nädalavahetus toob kuni kümme külmakraadi, selgub Ilmateenistuse värskest prognoosist. 

Homme madalrõhkkond nõrgeneb ja selle lohk kandub enam Läänemere ja Soome kohale. Öö hakul sajab Ida-Eestis lund ja lörtsi, lääne pool on kohatisi sajuhooge. Hommikul ja päeval sajab kohati lörtsi, saarte rannikul ka vihma. Tuul rahuneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -3, saarte rannikul kuni +1, päeval -1 kuni +2 kraadi, õhtul langeb kõikjal alla 0 kraadi. Teedel on suur libeduseoht. 

Laupäeval taandub madalrõhkkond Läänemere lõunavete poole ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Kohati sajab kerget lund. Puhub mõõduka tugevusega kirdetuul, põhjarannikul on tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, päeval 0 kuni -3, saarte rannikul kuni +1 kraadi. 

Pühapäeval tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond, Venemaale jõuab lõuna poolt aktiivne madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail paisub kirdetuul väga tugevaks, päeval on rannikul puhanguid 20 meetrini sekundis. Üle Eesti libisevatest lumepilvedest tuleb enamasti kerget lund, kuid põhjarannikul tuleb lahel kohal lisanduva pilvemassi tõttu tihedama sajuga arvestada. Õhutemperatuur on -4 kuni -8, Ida-Eestis -10 kraadi lähedal. 

Esmaspäeval kahe rõhuala vastasseis püsib ja kirdetuul püsib keskpäevani väga tugev, siis hakkab tasapisi nõrgenema. Lumehoogusid on enam Ida-Eestis, aga ka põhjarannikul. Õhutemperatuur on -5 kuni -10, Kagu-Eestis võib öösel -13 kraadini langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles