Õhtuks jõuavad kohale sajupilved ja tuul hakkab hoogu koguma

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Tartus. Lumised Eesti teed.
Lumesadu Tartus. Lumised Eesti teed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lumevaiba toonud tsükloni järel on õhurõhk asunud tõusuteele. Kombekohaselt rahustab kõrgrõhuhari tuule, ajab sajupilved laiali ning võimaldab päikesepaistel kohati ka lumevaiba sätendama panna. Tegemist on siiski vaid üürikese pausiga, sest juba täna õhtuks jõuavad Lääne-Eesti saartele uue madalrõhkkonna sajupilved ning tuulgi hakkab taas hoogu koguma. 

Kolmapäeva öösel madalrõhkkond kaugeneb ja päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarde, õhtupoolikul kagusse ja hakkab tugevnema. On vaid üksikute nõrkade lumehoogude võimalus kuni õhtuni, siis jõuab saartele lume- ja lörtsisajuala. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, päeval 0 kuni -5 kraadi, Saaremaal ja Hiiumaal tõuseb kraad üle 0 kraadi. 

Neljapäeval liigub Läänemere kohale uus aktiivne osatsüklon ja selle servas paisub meil kagu- ja idatuul väga tugevaks, puhanguid on 15, saartel ja Soome lahel 20 m/s.

Pärastlõunal pöördub Saaremaal ja Eesti lõunapoolses osas tuul lõunakaarde ja nõrgeneb. Sadu laieneb öösel üle Mandri-Eesti, hommikul muutub tihedaks, sajab lund ja tuiskab, Lääne-Eestis ja õhtul ka lõunapoolsetes maakondades tuleb sadu enam lörtsina, saartel ja läänerannikul lisaks sekka ka vihma. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, saartel ja läänerannikul -1 kuni +1 kraadi, päeval tõuseb Tallinn-Tartu joonest lääne pool 0 kuni+2, ida pool 0 kuni -4 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles