Talv jääb ka jaanuaris taevasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Marianne Loorents

Ilmateenistuse andmetel on jaanuaris oodata keskmisest soojemat ilma ning sajuilma korral sajab enamasti lörtsi ja vihma, prognoosib ilmateenistus.

Sarnaselt detsembriga on ka näärikuus ülekaalus läänevool ja Atlandilt üksteise järel saabuvad madalrõhkkonnad toovad lund, lörtsi ja vihma. Esimese kümnepäevaku lõpul on Briti saartelt meile saabumas kuiva ja mõõdukalt külma õhumassiga kõrgrõhuala, mis kuu teisel poolel on tõenäoliselt sunnitud eemalduma aktiivsete läänetsüklonite pealetungi ees, teatab ilmateenistus oma kodulehel.

Kokkuvõtvalt tuleb jaanuar keskmisest tunduvalt soojem (norm -5,2..-0,7°C). Enamuse ajast kõigub õhutemperatuur nulli lähedal, kuid esineb ka lühikesi külmalaineid nii kuu esimeses kui ka teises pooles ja siis võib õhutemperatuur sisemaal lühiajaliselt kohati -10°C-ni langeda.

Sajupäevi on rohkesti ning enamasti sajab lörtsi ja vihma. Vahete-vahel langeb ka lund ja Ida-Eestis võib kuu teisel poolel lumevaip tekkida, Lääne-Eestis suure tõenäosusega püsivat lumikatet ei teki. Kuivem on ilm kuu keskpaiku. Sademeid on normi piires (norm 37..62 mm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles