Aasta algab lörtsiselt

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsine ilm.
Lörtsine ilm. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Aasta esimesed päevad on peamiselt lörtsised ja vihmased, selgub ilmateenistuse prognoosist. 

Homme liigub madalrõhkkond edasi Soome ja selle servas sajab meil aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Tuul puhub edelast, saartel pöördub läände ja loodesse ning on tugev. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeva öösel sajab eemalduva madalrõhkkonna järel siin-seal lörtsi ja vihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on -2 kuni +2 kraadi. Päeval on üürikeseks pisut mõjusam idapoolne kõrgrõhkkond ning lörtsi- ja vihmahooge on harvem. Puhub võrdlemisi tugev lõuna- ja kagutuul. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Neljapäeval liigub uus madalrõhkkond Taani väinade kohalt Läänemerele ja laieneb kirdeservaga üle Eesti. Mõnes kohas sajab lörtsi ja ka lund. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -3, saarte rannikul kuni +2, päeval -1 kuni +1 kraadi.

Reede tuleb madalrõhkkonna servas kohatiste lörtsi- ja vihmahoogudega. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +1, päeval 0 kraadi ümber, rannikul on ööpäevaringselt kuni +3 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles