Ilmateenistus hoiatab: teeolud muutuvad libedaks, võib tulla jäävihma

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmateenistus hoiatab jäävihma eest.
Ilmateenistus hoiatab jäävihma eest. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigi ilmateenistus annab teada, et Mandri-Eestis läheb teisipäeval lume- ja lörtsisadu üle vihmaks ning võib tulla jäävihma. Jäiteoht on suur ning teed võivad muutuda libedaks.

Täna tuleb Eestis pilves ilm. Sadu levib üle maa – algul sajab lund ja lörtsi, hiljem vihma ja lörtsi.

Hommikupoolikul on kohati jäiteoht. Puhub algul kagutuul, hiljem lõuna- ja edelatuul 6-12, rannikul puhanguti kuni 17 meetrit sekundis. Õhutemperatuur tõuseb +2 kuni +6 kraadini.

Maanteinfokeskuse andmetel olid varahommikul teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel kuivad, soolaniisked või niisked. Tee- ja õhutemperatuur on valdavalt miinuses. Hiiu maakonnas sajab lörtsi ning suureneb jäiteoht.

Ilmaprognoosi kohaselt ületab tiheda saju ala Eesti peamiselt ennelõunal, sajab lund, siis lörtsi ja hiljem vihma. Lumehulk võib lõunani olla kuni 5 sentimeetrit, kuid peagi see sulab kiiresti. Lumesadu raskendab nähtavust ja teeolusid.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

Neljarealisel maanteel pärast lumesadu, tuisku või libeduse tekkimist ole ettevaatlik teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liiklussageduse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles