Detsembris suusailma pole loota

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris suusailma loota pole.
Detsembris suusailma loota pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riikliku ilmateenistuse kuuprognoos suusahuvilistele head uudist ei too, kohevat lumekatet pole oodata ka jõuludeks.

Jõulukuu on tulemas muutliku ilmaga, kus sulailm vaheldub lühikeste külmemate perioodidega, püsivat lumikatte tekkimist aga loota ei maksa.

Kuu esimene pool on sajusem, teine pool kuivem. Kuu keskmiseks õhutemperatuuriks prognoositakse normilähedast (norm -3,8..+1,1 kraadi) või pisut normist kõrgemat pügalat.

Ilmateenistuse teatel on kuu esimeses pooles ülekaalus sajurohked madalrõhualad, mis on pärit valdavalt Põhja-Atlandilt. See toob endaga kaasa lörtsi ja vihma, tsüklonite idaservas ja hiljem tagalas ka lund. Õhutemperatuur on nullilähedane, kuid võib vahel sisemaal langeda alla viie külmakraadi.

Kuu teine pool toob kaasa kõrgrõhkkonna mis laieneb Eesti kohale Venemaalt või Skandinaaviast. Samas võib jääkatteta Läänemere kohal aeg-ajalt tekkida ka mõni väiksem madalrõhkkond, mis mandrile pisut lund puistab. Kuu teises pooles on õhutemperatuurifoon madalam ning valdavalt miinuspoolel, langedes mõnel ööl sisemaal alla -10 kraadi.

Aastavahetusel tõotab tulla pehme ilm, sest kuu lõpus taastub prognooside järgi läänevool Atlandilt, mis toob endaga kaasa sula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles