Vihmast ja lörtsist ilma jagub ka alanud nädalasse

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Alanud nädal toob enesega vihma- ja lörtsihood, sekka ka lund. Oodata on öökülma, päeval võib õhutemperatuur tõusta kuni viie kraadini. 

Riigi ilmateenistuse teatel täna madalrõhkkond nõrgeneb, kuid jääb Läänemere äärde tiirlema. Sajuhooge on hõredamalt, kuid vihma ja lörtsi sekka tuleb sisemaal ka lund. Õhtul võib sadu laialdasemaks muutuda. Tuul on sisemaal rahulik ja lõunakaarest, saartel ja põhjarannikul puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, saarte rannikul kuni +5, päeval 0 kuni +3, rannikul kuni +5 kraadi.

Teisipäeval jätkub madalrõhkkonna nõrgenemine ja kaugenemine. Mõnes kohas sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Idakaare tuul on sisemaal nõrk, saartel ja põhjarannikul mõõdukas. Õhuvool pöördub põhjakaarde ning algab külma sissetung. Õhutemperatuur langeb öösel 0 kuni -3 kraadini, rannikul on kuni +3, päeval -1 kuni +2°C, rannikul kraad-paar enam.

Kolmapäeval madalrõhkkond hääbub. Kohatiste lume- ja lörtsihoogude võimalus on eelkõige rannikualadel. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, meremõjuga rannikul kuni +3, päeval -2  kuni +1 kraadi, meremõjuga rannikul kuni +3 kraadi.

Neljapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul rahulik. Rannikualadel võib kohati lund ja lörtsi sadada. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, selgema taeva all võib sisemaal veel paar kraadi madalamale langeda. Päeval suureneb mere poolt madalrõhkkonna surve. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, meremõjuga rannikul kuni +2 kraadi.

Reedel jõuab merelt madalrõhulohk ühes lume- ja lörtsisajuga, lääne pool läheb sadu järk-järgult üle vihmaks. Puhub väga tugev kagu- ja lõunatuul, saartel pöördub päeval edelasse. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, meremõjuga rannikul kuni +3, päeval -1 kuni +4 kraadi, saartel ja läänerannikul võib paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles