Nädalavahetus tuleb sügiseselt tuuline ja vihmahoogudega

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaprouad vihmavarjudega.
Vanaprouad vihmavarjudega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läänemere ümbruses on ankrusse heitnud madalrõhuala, mis ulatub kõrgetesse õhukihtidesse ja on seetõttu üsna kõigutamatu. Tiirutab nagu kass ümber palava pudru ja jagab meile vihmahooge.

Kui energiavarud on ammendumas, siis tuleb sajuhoogudesse pikemaid pause, kuid vaid üürikeseks. Lähiaeg jätab ukse avatuks nii Atlandilt kui lõunakaarest tulevatele osatsüklonitele, mis aitavad õhukeerisel taas virguda ning elujõuliselt jätkata. Nõnda püsib meie ilm niiske ja sagedaste sajuhoogudega. 

Homme ennelõunal on sajuhooge enam Lääne-Eestis, pärastlõunal ka ida pool. Õhtul läheneb merelt uus väike osatsüklon ja sadu muutub saarest alates ulatuslikumaks ja tihedaks. Õhusooja on 9 kuni 13 kraadi.

Pühapäev toob uue osatsükloni, mis koondub Läänemere kohale ja tõstab lõunakaare tuule tugevaks, puhanguid on 15, Liivi lahe ümbruses 18 m/s. Aeg-ajalt sajab vihma. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, rannikul kuni 11 kraadi, päeval 7 kuni 11 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles