Uus nädal kimbutab sajuhoogudega, kuid püsib suhteliselt soe

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis, kuldsed lehed.
Sügis, kuldsed lehed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi terve nädala kimbutavad meid sajuhood, siis püsib ilm suhteliselt soe ning päevasel ajal võib oodata kuni 20 kraadi sooja.

Nädala ilma määrab Põhjamerelt aeglaselt kirdesse liikuva mitme keskmega madalrõhuala. Homme liigub Põhjamerel pöörleva madalrõhuala lohk koos vihmapilvedega Poola kohalt üle Eesti Soome suunas.

Öösel ja ennelõunal on saju raskuspunkt Lääne-Eesti kohal, päeva teisel poole on sadu tihedam Ida-Eestis. Tuul pöördub kagust edelasse 3-9, rannikul ajuti puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 17 kuni 20 kraadi, Kagu-Eestis võib paari kraadi võrra kõrgemale tõusta. 

Kolmapäeva öö ja ennelõuna on sajune Ida-Eestis ning sadu on kohati tugev, Lääne-Eestis sajab kohati hoovihma. Pärastlõunal on sajuhooge mitmel pool, kuid need on nõrgemad. Puhub nõrk lõunakaare tuul, kuid õhtu eel tugevneb edela- ja lõunatuul saartel 10 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 15 kuni 18 kraadi.

Neljapäevaks liigub uus osatsüklon Skandinaaviast üle Ahvenamaa kirdesse. Öösel laieneb sajuala läänest itta üle Eesti. Päev on vihmane. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 7-12, rannikul kuni 14, puhanguti 18-20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 13 kuni 17 kraadi. 

Reedel mitmel pool sajab vihma, kohati on Põhja-Eestis sadu tugev. Edelatuul on öösel jätkuvalt tugev, päeval pöördub läände ja veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 13 kuni 16 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles