Suvelõpu ilmad lähevad järk-järgult aina soojemaks

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine raba.
Suvine raba. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Karge õhuga kõrgrõhuala liigub täna Eesti kohalt ida poole ja Skandinaaviast laieneb Läänemerele madalrõhuala serv, ilmad lähevad jälle soojemaks ja nädala lõpuks on oodata kuni 24 kraadi sooja.

Päeva peale toob lõunasse pöörduv ja tugevnev tuul Eesti kohale soojema õhumassi ja päevamaksimumid tõusevad 20 kraadi piirile. Saju tõenäosus on väike, aga mitte olematu. Puhub lõunakaare tuul 2 kuni 7 m/s, saartel ja rannikul edela- ja lõunatuul 5–10, pärastlõunal puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 20 kraadi.

Homme tuleb kõrgrõhkkonna põhjaservas peamiselt sajuta, kuid öösel tekib kohati udu. Öösel on tuul nõrk ja muutiku suunaga, päeval pöördub lõunakaarde ning saartel ja rannikul tugevneb edela- ja lõunatuul 5-10, pärastlõunal puhanguti 15 m/s.

Õhutemperatuur on öösel sisemaal 2 kuni 7, maapinnal langeb mõnel pool kraad-kaks alla 0 kraadi, rannikul on sooja kuni 13 kraadi, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Kolmapäeva õhtul ulatuvad Norra merel oleva madalrõhkkonna vihmapilved saartele ja Loode-Eestisse. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul ning õhumass vahetub märksa soojema vastu. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 8 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 19 kuni 22 kraadi.

Neljapäeval sajab vihma, öösel on sajud harvemad ja nõrgemad, päeval laialdasemad ja sajuhulgad on suuremad. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Reedel jääme edela-kirde suunalisse madalrõhuvööndisse ja sooja õhu juurdevool jätkub. Siin-seal sajab hoovihma. Tuul pöördub idast üle lõuna läände ja on enamasti nõrk. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles