Homme on oodata 30-kraadist suvesooja, ent ka äikest ja vihma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Liis Treimann

Kohe-kohe algav nädalavahetus tõotab tulla tõeliselt soe, ent arvestama peab ka hoovihmade ja äikesevõimalusega.

Laupäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Lõunakaare tuul on nõrk, hommikul tugevneb kagutuul saartel veidi.

Päeval taganeb kõrgrõhkkond Venemaa poole ja üle Skandinaavia laieneb madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail kannab tugevnev lõunavool meile väga sooja õhumassi ning õhutemperatuur tõuseb 27 ja koguni 30 kraadini, vaid kagutuulele avatud rannikul on jahedam. Ennelõunal on laialdaselt päikeseline ja kuiv ilm.

Pärastlõunal läheneb merelt madalrõhulohk, lisab niiskust ja muudab atmosfääri ebapüsivaks. Hoovihma ja äikese võimalus suureneb algul saartel, õhtu poole on ka mandril, tugevate äikesevihmahoogude ja pilvealuste tuuleiilide oht on suur. Kagu- ja lõunatuul tugevneb õhtul 5-10, puhanguti 15 m/s- Äikesepilvede all võib veelgi tugevamaid tuuleiile olla.

Pühapäeval liigub võrdlemisi aktiivne madalrõhkkond Norra looderannikule, laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome. Läänemere ümbruses pöördub õhuvool edelasse ja lükkab ööga kuumuse Venemaale. Õhumassi vahetusega kaasnevad sajuhood ja äike võivad tugevad olla.

Tuul pöördub kagust edelasse ja on tugev, puhanguid rannikul 16 m/s, hommikul võib veel veidi tugevam olla. Sooja tuleb 15 kuni 30 kraadi. Päeval sajab siin-seal hoovihma. Lisaks püsib ka äikese võimalus, kuid ei tohiks enam nii äge olla.

Pühapäeval puhub tugev edelatuul, päeval on puhanguid 15 m/s, õhtu poole nõrgeneb. Õhutemperatuur on päeval 20 kuni 22, rannikul kuni 18 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles