Ilm läheb jälle soojemaks: pühapäeval tõuseb temperatuur üle 20 kraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm püsib soe.
Ilm püsib soe. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ilmateenistuse andmeil püsib ilm lähipäevadel kevadiselt soe, pühapäev võib aga tuua taas suvesoojust, kui õhutemperatuur tõuseb üle 20 kraadi.

Eesti jääb reedel Loode-Venemaalt ulatuva madalrõhkkonna edelaserva, kus vihmahooge liigub loodest kagu suunas vähe, kuid puhanguline loodetuul muudab olemise jahedamaks. Ilm on vahelduva pilvisusega, kohati sajab hoovihma. Puhub loodetuul 5–10, pärastlõunal saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 15 kuni 18 kraadi, rannikul paiguti 12 kraadi.

Laupäeval on suuremal osal Eestist kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta ilm. Vihma võimalus on aga saartel ja ka Peipsi ääres, sest Eesti kohal saavad kokku loodevoolus liikuv jahedus ja Skandinaaviast lähenev soojem õhumass ning kahe erineva õhumassi kokkupuuteala ümbritseb tihedam pilvekiht. Sajuhulk on aga tõenäoliselt väike. Tuul puhub öösel põhjakaarest ja on tugevam põhjarannikul, hommikuks nõrgeneb ning päev tuleb rahulik. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 14 kuni 19, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Pühapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond üle Läänemere. Ilm muutub tuulisemaks ja pilvisemaks ning vihma võimalus suureneb. Õhutemperatuur on ennelõunal 12 kuni 17 kraadi, pärastlõunal tõuseb järk-järgult 20 kraadi ümbrusse, soojema õhumassi veel jõulisema liikumise korral võib kohati 25 kraadini tõusta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles