Viimaste päevade suvekuumust sel nädalal ilmselt ei tule (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal Peipsi järve ääres Tiirikojal sündis reedel selle aasta soojarekord, kui õhutemperatuur tõusis 27 kraadini.
Ida-Virumaal Peipsi järve ääres Tiirikojal sündis reedel selle aasta soojarekord, kui õhutemperatuur tõusis 27 kraadini. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ilmateenistuse praeguse prognoosi järgi ei jää nädalavahetuse kuumad ilmad kestma – alanud nädalal tõuseb temperatuur kohati kuni 19 kraadini, rannikul püsib ilm jahe ning nädala teisel poolel võib tulla ka öökülma. Ent lootust on, et pühapäeval tõuseb temperatuur mõnel pool Eestis taas üle 20 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti. Öösel on üksikuid vihmasabinaid, päeval sajab hoovihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, tugevamaid puhanguid võib teha Soome lahe ääres. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 12 kuni 17 kraadi, Ida-Eestis võib kohati kraad-kaks kõrgemale tõusta.

Kolmapäeval madalrõhulohk küll kaugeneb, kuid on ikka takistuseks kõrgrõhkkonna tugevnemisele ning seetõttu kohatiste sajuhoogude võimalus püsib. Tuul nõrgeneb ja pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinna lähedal pole välistatud langus null kraadi ümbrusse, päeval 14 kuni 19, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Neljapäeva öösel ulatub üle Eesti kõrgema rõhuga vöönd ja ilm on enamasti sajuta. Päevaks jõuab madalrõhulohk, hommikupoolikul sajab üksikutes kohtades, õhtupoolikul aga laialdaselt hoovihma. Tuul puhub läänekaarest ja on enamasti nõrk. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, maapinna lähedal võib kohati null kraadi ümbrusse langeda, päeval tõuseb 12 kuni 17, Ida-Eestis kuni 19 kraadini.

Reede öösel madalrõhulohk ühes sajuhoogudega eemaldub. Päeval tugevneb kõrgrõhkkond, taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 15 kuni 18 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhkkond. Ilm on sajuta ning laialdaselt selge taevaga ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, maapinna lähedal langeb alla 0 kraadi, päeval 12 kuni 17 kraadi, Eesti lõuna- ja edelaosas võib tõusta kuni 19 kraadini.

Pühapäevast ilm soojeneb

Pühapäeval liigub üle Soome itta madalrõhkkond ja sunnib kõrgrõhkkonna meist lõuna poole kaugenema. Ilm muutub tuulisemaks ja pilvisemaks. Päeval võib mõnes kohas ka nõrka vihma sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 16 kuni 21 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi. Soojema õhumassi kiirema liikumise korral võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta. 

Esmaspäeva ööks madalrõhkkonna mõju väheneb, ilm on sajuta ja rahulikum. Päeval suureneb lääne poolt taas madalrõhkkonna surve. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb ning võivad sajupilved jõuda. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 18 kuni 23 kraadi, meremõjuga rannikul ja saju korral kuni 14 kraadi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles